Bovetepannkakor med smörstekta kantareller
07 jul, 2023
AvLinn Grubbström
Bovetepannkakor med smörstekta kantareller, persilja och parmesan är vad vi tänkte leva på nu när hösten närmar sig!
Annons
Bovetepannkakor med smörstekta kantareller
Toppa pannkakorna med kantareller som får smak av persilja och parmesan.
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 1⁄2 dl bovetemjöl
1⁄2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
25 g smör till stekning
Smörstekta kantareller:
1 vitlöksklyfta
250 g kantareller
25 g smör
Salt och peppar
1 citron
1⁄2 knippe bladpersilja
50 g parmesan
Gör så här:
- Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop smeten. Stek pannkakorna gyllenbruna i smör.
- Smörstekta kantareller: Finhacka vitlöken. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek vitlök och kantareller i smör i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal. Hacka persilja och blanda med kantarellerna.
- Servera pannkakorna med kantareller och parmesan.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Annons