Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bovetepannkakor med smörstekta kantareller

07 jul, 2023
AvLinn Grubbström
Recept på bovetepannkakor med smörstekta kantareller
Bovetepannkakor med smörstekta kantareller, persilja och parmesan är vad vi tänkte leva på nu när hösten närmar sig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Bovetepannkakor med smörstekta kantareller

Toppa pannkakorna med kantareller som får smak av persilja och parmesan.

Toppa bovetepannkakorna med smörsteka kantareller och parmesan

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 1⁄2 dl bovetemjöl
1⁄2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
25 g smör till stekning

Smörstekta kantareller:

1 vitlöksklyfta
250 g kantareller
25 g smör
Salt och peppar
1 citron
1⁄2 knippe bladpersilja
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop smeten. Stek pannkakorna gyllenbruna i smör.
  2. Smörstekta kantareller: Finhacka vitlöken. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek vitlök och kantareller i smör i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal. Hacka persilja och blanda med kantarellerna.
  3. Servera pannkakorna med kantareller och parmesan.

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Annons