Bovetesallad med halloumi och bär
Bovetesallad med halloumi och bär
Bovete är en bra salladsbas. Toppa med halloumiost, dressing och bär.
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
3 dl helt bovete
250 g små tomater
1 rödlök
300 g halloumi eller grillost
1 påse blandad sallad
100 g björnbär
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här:
- Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
- Dela tomaterna och skiva rödlöken tunt. Skär osten i skivor.
- Blanda grynen med sallad, tomater och rödlök i en skål. Blanda dressingen och häll över.
- Stek osten i lite olja i en non-stickpanna till fin färg. Lägg upp skivorna på salladen. Strö över björnbär och servera direkt.
Foto: Lisa Björner