Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så gör du brunchklassikern mimosa

04 feb, 2025
Så gör du brunchklassikern mimosa
LINA ARVIDSSON
Mimosa är den klassiska brunchdrinken som perfekt kombinerar apelsinjuice och bubblorna från ett torrt mousserande vin. Skål!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Mimosa

Viktigt är att alla ingredienser är väl kylda. Häll gärna i juicen före vinet, så att de olika skikten framträder.

Brunchklassikern mimosa gör du på fem minuter!
LINA ARVIDSSON

1 glas

Annons

Tid: 5 minuter

Du behöver:

Färskpressad apelsinjuice
Torrt vitt mousserande vin
1 tsk Grand Marnier
1 apelsinskiva

Gör så här:

  1. Fyll ett långsmalt champagneglas till knappt hälften med färskpressad apelsinjuice.
  2. Häll i mousserande vin tills glaset är nästan fullt. Tillsätt lite Grand Marnier.
  3. Garnera med en apelsin­skiva.

Foto: Lina Arvidsson

Annons