Bruschetta med krabba
24 nov, 2023
AvEva Boström
AvLouisa Lorang
Bruschetta med krabba är ett bra tilltugg som går att äta med en hand, då slipper gästerna ställa ifrån sig glaset (och tappa bort det).
Annons
Bruschetta med krabba
Perfekt som litet snack eller förrätt innan middagen drar igång.
Annons
6 portioner
Du behöver:
6 skivor surdegsbröd
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
200 g krabbkött
200 g crème fraiche
1 tsk citronskal
2 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
Topping:
Färska örter
2 tsk citronskal
1 näve färsk dill
1 citron
Gör så här:
- Pensla brödskivorna med lite olja och grilla eller rosta dem tills de blir krispiga. Gnugga de krispiga bröden med skalad vitlök. Blanda krabbköttet med crème fraiche i en skål och smaksätt med citronskal- och saft, salt och peppar.
- Toppa bröden med krabb-blandningen och garnera med örter, strimlor av citronskal och dill. Servera med små citronklyftor att pressa över.
Foto: Lisa Björner och Columbus Leth
Annons