Bruschetta med krämig laxröra
25 maj, 2022
AvLuisa Lorang
AvEmma Martiny
Ja, vi älskar bruschetta! Det är enkelt och det går att variera in i det oändliga – här med krämig laxröra!
Annons
Bruschetta med krämig laxröra
Perfekt liten förrätt som gör dig sugen på mer!
4 portioner
Du behöver:
4 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Laxröra:
2 druvgurkor
200 g rökt lax
250 g ricotta
2 msk dill
1 tsk rivet citronskal
2 msk citronsaft
Topping:
2 druvgurkor
6 rädisor
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Pensla bröden med olja och grilla dem, på grillen eller under grillelementet i ugnen, tills de är gyllene och spröda. Gnid in dem med en vitlöksklyfta och salta och peppra.
- Dela två gurkor på längden och kärna ur med en sked. Hacka gurkan i små tärningar. Hacka laxen och rör ihop den med ricotta, gurktärningar, finhackad dill och finrivet citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Hyvla de återstående två gurkorna och rädisorna i långa strimlor med en mandolin eller osthyvel. Lägg dem i isvatten i 10 minuter och låt sedan rinna av.
- Klicka upp laxröran på brödet, toppa med gurkstrimlor och rädisor och nymalen svartpeppar. Servera genast.
Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann
Annons