Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Bruschetta med nektarin och citronricotta

09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på bruschetta med nektarin och citronricotta
columbus leth
Sötma, syrlighet, krämighet och krisp – allt får du med denna otroliga bruschetta med nektarin och citronricotta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bruschetta med nektarin och citronricotta

Servera bröden som förrätt, vickning eller till välkomstdrinken.

Aptitretande bruschetta med nektarin och citronricotta
columbus leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja, till stekning
1 msk smör, till stekning

Citronricotta:

250 g ricotta
2 tsk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1 msk flytande honung

Topping:

4 nektariner
2 msk olivolja, till stekning
1 msk smör, till stekning
1 krm salt
1 msk honung
2 nävar färsk basilika
1 msk flytande honung
Rivet citronskal
Nymalen svartpeppar
Basilika

Gör så här:

  1. Rosta brödet i lite olja och smör i en stekpanna tills det är knaprigt och gyllene. Blanda ricotta med fint rivet citronskal, citronsaft och honung i en skål.
  2. Topping: Skölj nektarinerna, skär dem i klyftor. Stek klyftorna lätt i olja och smör ca 1 minut. Salta, tillsätt honung och låt det fräsa någon minut i stekpannan. Bred det rostade brödet med citron-ricotta, toppa med nektariner och basilikablad. Ringla över honung och lite fint rivet citronskal. Krydda med peppar, dekorera med basilika och servera direkt.

Foto: Columbus Leth, Lisa Björner

Annons