Bruschetta med nektarin och citronricotta
09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Sötma, syrlighet, krämighet och krisp – allt får du med denna otroliga bruschetta med nektarin och citronricotta.
Annons
Bruschetta med nektarin och citronricotta
Servera bröden som förrätt, vickning eller till välkomstdrinken.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja, till stekning
1 msk smör, till stekning
Citronricotta:
250 g ricotta
2 tsk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1 msk flytande honung
Topping:
4 nektariner
2 msk olivolja, till stekning
1 msk smör, till stekning
1 krm salt
1 msk honung
2 nävar färsk basilika
1 msk flytande honung
Rivet citronskal
Nymalen svartpeppar
Basilika
Gör så här:
- Rosta brödet i lite olja och smör i en stekpanna tills det är knaprigt och gyllene. Blanda ricotta med fint rivet citronskal, citronsaft och honung i en skål.
- Topping: Skölj nektarinerna, skär dem i klyftor. Stek klyftorna lätt i olja och smör ca 1 minut. Salta, tillsätt honung och låt det fräsa någon minut i stekpannan. Bred det rostade brödet med citron-ricotta, toppa med nektariner och basilikablad. Ringla över honung och lite fint rivet citronskal. Krydda med peppar, dekorera med basilika och servera direkt.
Foto: Columbus Leth, Lisa Björner
Annons