Bulgursallad med varmrökt lax
08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Bulgursallad med grönkål, äpple och fetaost är god och enkel vardagsmat. Servera gärna med varmrökt lax till!
Annons
Bulgursallad med varmrökt lax
Säsongens nya favorit!
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
3 dl bulgur
1 rödlök
100 g grönkål
2 äpplen
75 g fetaost
250 g varmrökt lax
½ knippe gräslök
Dressing:
4 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
½ ekologisk citron
2 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
- Dressing: Vispa olja, vinäger, senap, finrivet citronskal, pressad citronsaft och honung till en enhetlig, något tjock konsistens. Rör ner pressad vitlök, och smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop den varma bulguren med dressing och finhackad rödlök.
- Skär grönkålen i små strimlor, ta bort den grova mittstjälken. Tärna äpplena. Smula ner fetaosten. Blanda ner allt.
- Dela laxköttet i bitar och lägg på salladen. Garnera med finhackad gräslök och servera.
Foto: Betina Hastoft
Annons