Laxgratäng med sparrisbroccoli och senapskräm
25 aug, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Förutom att den är god så är det bästa med den här laxgratängen att allt tillagas i en och samma form!
Annons
Laxgratäng med sparrisbroccoli och senapskräm
Allt i en form – det blir inte mycket enklare att laga en smakrik måltid. Servera gratängen med senapskräm.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 färska laxfiléer utan skinn
600 g små potatisar
3 msk olivolja
Salt och peppar
200 g sparrisbroccoli
1 hjärtsallad
100 g ärter från frys
Senapskräm:
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 knippe färsk dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skär laxfiléerna i mindre bitar.
- Skrubba potatisarna och dela dem på hälften. Fördela potatisarna i en ugnsform, blanda dem med 1 ½ msk olja och krydda med salt och peppar. Stek potatisarna mitt i ugnen i 20 minuter.
- Skölj och torka sparrisbroccoli och skär ev bort de grova ändarna. Ta ut formen ur ugnen och lägg sparrisbroccoli och laxbitar i formen mellan potatisarna. Ringla över resten av oljan och krydda med salt och peppar. Sätt tillbaka formen i ugnen och tillaga i ca 10 minuter till.
- Skölj hjärtsalladen och dela den i mindre bitar. Fördela hjärtsallad och ärter i formen och tillaga i ugnen i ytterligare 5 minuter.
- Senapskräm: Blanda crème fraiche, senap och honung i en skål och smaka av krämen med lite citronsaft, salt och peppar.
Foto: Columbus Leth
Annons