Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laxgratäng med sparrisbroccoli och senapskräm

25 aug, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på laxgratäng med sparrisbroccoli och senapskräm
Förutom att den är god så är det bästa med den här laxgratängen att allt tillagas i en och samma form!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Laxgratäng med sparrisbroccoli och senapskräm

Allt i en form – det blir inte mycket enklare att laga en smakrik måltid. Servera gratängen med senapskräm.

Den här laxgratängen med sparrisbroccoli och senapskräm tillagas i en och samma form

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 färska laxfiléer utan skinn
600 g små potatisar
3 msk olivolja
Salt och peppar
200 g sparrisbroccoli
1 hjärtsallad
100 g ärter från frys

Senapskräm:

2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 knippe färsk dill

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxfiléerna i mindre bitar.
  2. Skrubba potatisarna och dela dem på hälften. Fördela potatisarna i en ugnsform, blanda dem med 1 ½ msk olja och krydda med salt och peppar. Stek potatisarna mitt i ugnen i 20 minuter.
  3. Skölj och torka sparrisbroccoli och skär ev bort de grova ändarna. Ta ut formen ur ugnen och lägg sparrisbroccoli och laxbitar i formen mellan potatisarna. Ringla över resten av oljan och krydda med salt och peppar. Sätt tillbaka formen i ugnen och tillaga i ca 10 minuter till.
  4. Skölj hjärtsalladen och dela den i mindre bitar. Fördela hjärtsallad och ärter i formen och tillaga i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  5. Senapskräm: Blanda crème fraiche, senap och honung i en skål och smaka av krämen med lite citronsaft, salt och peppar.

Foto: Columbus Leth

Annons