Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Burgare med coleslaw

05 jan, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på burgare med coleslaw
En saftig burgare med krämig coleslaw, röd lök och sallad funkar veckans alla dagar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Burgare med coleslaw

Mums! En riktigt saftig burgare med alla rätta tillbehör sitter fint efter en lång dag!

Unna dig en riktigt god burgare med coleslaw

4 portioner

Annons

Du behöver:

500 g nötfärs
4 hamburgerbröd
2 msk olivolja till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Coleslaw:

½ spetskål
2 morötter
½ rödlök
1 kruka färsk basilika
Salt
2 msk flytande honung
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
4 msk aioli (eller majonnäs + ½ vitlöksklyfta)
2 msk lätt crème fraiche

Till servering:

1 kruka krispsallad
1 rödlök
1 gurka
Tomatketchup

Du behöver:

  1. Coleslaw: Skölj och strimla spetskålen. Skala morötterna och riv dem grovt. Skala och hacka rödlöken fint. Plocka basilikabladen och hacka en näve, spar resterande till servering.
  2. Fyll en skål med spetskål, strö lite salt över. Låt dra någon minut och krama sedan kålen så den mjuknar och släpper lite vätska. Slå av ev vätska. Tillsätt rivna morötter, hackad basilika, honung, senap, vinäger, aioli och crème fraiche. Blanda ordentligt och låt sedan stå i kylen fram till servering.
  3. Tillbehör: Skölj salladen och plocka loss bladen. Skala rödlöken, halvera och skär i tunna skivor. Skölj gurkan och skiva tunt. Lägg allt på ett fat.
  4. Burgare: Forma färsen till 4 biffar. Stek i olja i en grillpanna i 2–3 minuter på varje sida, tills de är medium stekta. Krydda med salt och peppar.
  5. Fyll bröden med ketchup, grönsaker, coleslaw, basilika och burgare. Servera grönsakerna som inte får plats i burgarna som sidosallad.

Foto: Columbus Leth, Lisa Björner

Annons