Burgare med coleslaw
05 jan, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
En saftig burgare med krämig coleslaw, röd lök och sallad funkar veckans alla dagar!
Annons
Burgare med coleslaw
Mums! En riktigt saftig burgare med alla rätta tillbehör sitter fint efter en lång dag!
4 portioner
Annons
Du behöver:
500 g nötfärs
4 hamburgerbröd
2 msk olivolja till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
Coleslaw:
½ spetskål
2 morötter
½ rödlök
1 kruka färsk basilika
Salt
2 msk flytande honung
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
4 msk aioli (eller majonnäs + ½ vitlöksklyfta)
2 msk lätt crème fraiche
Till servering:
1 kruka krispsallad
1 rödlök
1 gurka
Tomatketchup
Du behöver:
- Coleslaw: Skölj och strimla spetskålen. Skala morötterna och riv dem grovt. Skala och hacka rödlöken fint. Plocka basilikabladen och hacka en näve, spar resterande till servering.
- Fyll en skål med spetskål, strö lite salt över. Låt dra någon minut och krama sedan kålen så den mjuknar och släpper lite vätska. Slå av ev vätska. Tillsätt rivna morötter, hackad basilika, honung, senap, vinäger, aioli och crème fraiche. Blanda ordentligt och låt sedan stå i kylen fram till servering.
- Tillbehör: Skölj salladen och plocka loss bladen. Skala rödlöken, halvera och skär i tunna skivor. Skölj gurkan och skiva tunt. Lägg allt på ett fat.
- Burgare: Forma färsen till 4 biffar. Stek i olja i en grillpanna i 2–3 minuter på varje sida, tills de är medium stekta. Krydda med salt och peppar.
- Fyll bröden med ketchup, grönsaker, coleslaw, basilika och burgare. Servera grönsakerna som inte får plats i burgarna som sidosallad.
Foto: Columbus Leth, Lisa Björner
Annons