Cannelloni med spenat och ricotta
05 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Cannelloni kan du fylla med vad som helst och det blir gott – just den här fyller vi med spenat och ricotta.
Annons
Cannelloni med spenat och ricotta
En grön rätt proppfull med smak!
4 portioner
Annons
Du behöver:
200 g färsk spenat
250 g ricotta
Salt och nymalen svartpeppar
200 g färska lasagneplattor
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja till stekning
1 msk färsk oregano
1 msk koncentrerad tomatpuré
1 förpackning tomatkross
Ev grönsaksbuljong
Salt och nymalen svartpeppar
25 g parmesan, riven
Till servering:
1 näve bladpersilja
200 g grovt bröd
Gör så här:
- Skölj spenaten och värm i en kastrull så den faller ihop. Hacka spenaten grovt och blanda med ricotta, salt och peppar.
- Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg dem med skarvarna nedåt, tätt i ett ugnsfast fat.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olja i en kastrull. Tillsätt oregano, tomatpuré och tomatkross och låt koka upp. Justera eventuellt konsistensen med lite buljong eller vatten, smaka av med salt och peppar.
- Värm ugnen till 200°. Häll tomatsåsen över pastarullarna och värm i ugnen i 15 minuter. Ta ut fatet och strö parmesan över. Låt rätten gå färdigt i ugnen i ca 10 minuter, tills osten är gyllene.
- Skölj och hacka persiljan och strö över pastan. Servera med gott bröd till.
Foto: Betina Hastoft
Annons