Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cannelloni med spenat och ricotta

05 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på cannelloni med spenat och ricotta
Cannelloni kan du fylla med vad som helst och det blir gott – just den här fyller vi med spenat och ricotta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Cannelloni med spenat och ricotta

En grön rätt proppfull med smak!

Så gör du cannelloni med spenat och ricotta

4 portioner

Annons

Du behöver:

200 g färsk spenat
250 g ricotta
Salt och nymalen svartpeppar
200 g färska lasagneplattor

Tomatsås:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja till stekning
1 msk färsk oregano
1 msk koncentrerad tomatpuré
1 förpackning tomatkross
Ev grönsaksbuljong
Salt och nymalen svartpeppar
25 g parmesan, riven

Till servering:

1 näve bladpersilja
200 g grovt bröd

Gör så här:

  1. Skölj spenaten och värm i en kastrull så den faller ihop. Hacka spenaten grovt och blanda med ricotta, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg dem med skarvarna nedåt, tätt i ett ugnsfast fat.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olja i en kastrull. Tillsätt oregano, tomatpuré och tomatkross och låt koka upp. Justera eventuellt konsistensen med lite buljong eller vatten, smaka av med salt och peppar.
  4. Värm ugnen till 200°. Häll tomatsåsen över pastarullarna och värm i ugnen i 15 minuter. Ta ut fatet och strö parmesan över. Låt rätten gå färdigt i ugnen i ca 10 minuter, tills osten är gyllene.
  5. Skölj och hacka persiljan och strö över pastan. Servera med gott bröd till.

Foto: Betina Hastoft

Annons