Carpacciosallad med rostade mandlar
14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
Lyxa till det och bjud på en carpacciosallad med rostade mandlar och parmesan – svårslaget god!
Annons
Carpacciosallad med rostade mandlar
Rosa nötkött och parmesan skapar en umamibomb. De rostade mandlarna bidrar med gott kras.
6 portioner
Du behöver:
100 g mandel
300 g rostbiff
50 g parmesan
50 g rucola
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna i 4–5 minuter. Låt kallna och hacka. Lägg upp rostbiffsskivorna på ett fat. Riv parmesanen och skölj rucolan.
- Fördela parmesan, rucola och mandel över köttet. Ringla olja över, salta och peppra. Servera genast, gärna med ett gott bröd.
Foto: Rikke Westesen
Annons