Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Yuzu meringue pie

25 aug, 2023
AvCatarina König
Recept på yuzu meringue pie
Yuzu meringue pie är den klassiska citron- och marängpajen fast med friska smaker från Asien!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Linda Lomelinos citronkaka med citronglasyrBrand logo
Linda Lomelinos citronkaka med citronglasyr

Yuzu meringue pie

Den klassiska citron- och marängpajen får här smak av yuzu och serveras på tallrik.

Imponera på gästerna med en yuzu meringue pie

4 portioner

Annons

Du behöver:

Yuzucurd:

¾ dl pressad citronsaft
¼ dl yuzusaft
1 ½ dl strösocker
4 äggulor
50 g smör

Italiensk maräng:

2 äggvitor
¼ dl vatten
1 dl strösocker

Digestivesmul:

4 digestivekex
25 g smör

Gör så här:

  1. Yuzucurd: Blanda samman citronsaft, yuzusaft och socker i en kastrull. Låt det koka upp så sockerkristallerna smälter.
  2. Rör i äggulorna och vispa konstant på svag till medelhög värme tills krämen tjocknar. Krämen ska inte koka.
  3. Skär smöret i mindre kuber och tillsätt en i taget i curden. Ställ curden i ett kallt vattenbad. När curden är kall, lägg över den i spritspåse.
  4. Smul: Mixa eller krossa digestivekexen. Smält smöret och blanda ihop med smulorna.
  5. Italiensk maräng: Koka upp vatten och socker till 121 grader. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum.
  6. Häll sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitan när sockerlagen nått 121 grader under konstant vispning. Vispa tills marängen är kall. Lägg marängen i en spritspåse.
  7. Till servering: Skeda upp smulor i en mindre serveringstallrik. Toppa med yuzucurd och maräng. Bränn av marängen precis innan servering.
  8. Tips: Marängen kan förberedas och förvaras i en spritspåse i frysen.

Foto: Catarina König

Annons