Yuzu meringue pie
25 aug, 2023
AvCatarina König
Yuzu meringue pie är den klassiska citron- och marängpajen fast med friska smaker från Asien!
Annons
Yuzu meringue pie
Den klassiska citron- och marängpajen får här smak av yuzu och serveras på tallrik.
4 portioner
Annons
Du behöver:
Yuzucurd:
¾ dl pressad citronsaft
¼ dl yuzusaft
1 ½ dl strösocker
4 äggulor
50 g smör
Italiensk maräng:
2 äggvitor
¼ dl vatten
1 dl strösocker
Digestivesmul:
4 digestivekex
25 g smör
Gör så här:
- Yuzucurd: Blanda samman citronsaft, yuzusaft och socker i en kastrull. Låt det koka upp så sockerkristallerna smälter.
- Rör i äggulorna och vispa konstant på svag till medelhög värme tills krämen tjocknar. Krämen ska inte koka.
- Skär smöret i mindre kuber och tillsätt en i taget i curden. Ställ curden i ett kallt vattenbad. När curden är kall, lägg över den i spritspåse.
- Smul: Mixa eller krossa digestivekexen. Smält smöret och blanda ihop med smulorna.
- Italiensk maräng: Koka upp vatten och socker till 121 grader. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum.
- Häll sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitan när sockerlagen nått 121 grader under konstant vispning. Vispa tills marängen är kall. Lägg marängen i en spritspåse.
- Till servering: Skeda upp smulor i en mindre serveringstallrik. Toppa med yuzucurd och maräng. Bränn av marängen precis innan servering.
- Tips: Marängen kan förberedas och förvaras i en spritspåse i frysen.
Foto: Catarina König
Annons