Ceviche med chili och koriander
24 maj, 2024
AvRedaktionen ELLE
Att marinera den råa fisken i saften från citrus, det är grunden till att göra en riktigt god ceviche. Chili och koriander sätter fin smak.
Annons
Ceviche med chili och koriander
Ceviche är en sydamerikansk rätt där man marinerar rå fisk i saften från citrusfrukter – eller som här i en blandning av limesaft och tequila.
Tips! Frys den färska fisken i minst 24 timmar vid -20º, eller i minst 4 dygn vid -18º för att utesluta risk för parasiter. Tina fisken långsamt i kylskåpet. Skär upp den när den är halvt tinad.
Annons
4 portioner
Du behöver:
600 g färsk vit fisk, t ex kolja el kummel, gärna halvfryst
1 grön chili
2 dl limesaft
Ev 1 msk tequila
Lite olivolja
Salt och peppar
300 g kålrabbi
3 gurkor
1 näve färsk koriander
Till servering:
Olivolja
Färsk koriander
Ev ett gott bröd till
Gör så här:
- Skär fisken i mycket tunna skivor, det är enklast om den är halvfryst.
- Skölj och finhacka chilin. Blanda limesaft med chili, tequila, olja, salt och peppar i en skål. Vänd ner fiskskivorna i blandningen och låt den marinera i minst 15 minuter tills den fått en mjölkvit färg.
- Skölj kålrabbin och skär den i mycket små tärningar. Skölj och skär gurkan i små tärningar. Skölj och grovhacka koriandern. Blanda fisken med koriander, kålrabbi och gurka i en skål.
- Servering: Lägg upp cevichen på tallrikar, droppa över lite olja och strö koriander över. Servera gärna med bröd till.
Recept och foto: Sabrina Hørup Jensen
Annons