Tre cocktails på champagne – goda till fördrinken
The Wine Company har tillsammans med restaurangen Supper tagit fram tre cocktails baserade på champagne. En enklare, en mellansvår och en något mer avancerad. Anton Regnéll är barchef på Supper berättar om de tre drinkarna.
– Champagnecocktails har en gammal historia där de kanske mest kända är Bellini och French 75. På restaurangen jobbar vi mycket med smakkombinationer och fruktighet, vilket ofta ger en komplexitet tillsammans med champagnen. Detta återspeglas i de drinkar som vi har skapat, där vi har gjort varianter på klassiska drinkar fast på vårt sätt.
Här är tre goda recept, recepten är på drinkarna på bilden, från vänster till höger.
Framboises et Pommery
Ingredienser:
3 cl hemgjord skogsbärssockerlag
1 cl Chambord
Fyll upp med Champagne Pommery Noir Brut
Gör så här: Häll skogsbärssockerlag och Chambord i en champagneflöjt, toppa med Champagne Pommery Noir Brut. Rör försiktigt med en sked.
LÄS OCKSÅ: Så gör du en champagnecocktail med fläder och sockervadd
The Mint Heritage
Ingredienser:
3 cl Bacardi Heritage
1,5 cl limejuice
1 cl sockerlag
8 blad mynta
Fyll upp med Champagne Jean de Villaré Grande Reserve
Gör så här: Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila genom en fin sil i en coupette med en stor isbit i. Garnera med myntatopp.
LÄS OCKSÅ: Vet du skillnaden på champagne, cava och prosecco?
Royal Pineapple Dennis
Ingredienser:
3 cl Pisco Waqar
2 cl Merlet lune d’abricot
3 cl citronjuice
2 cl passionsfruktssockerlag
3 cl ananasjuice
2 stänk Peychaud bitters
10 cl Champagne Barons de Rotchild, brut
Gör så här: Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila det i ett stort glas eller en urgröpt ananas. Fyll upp med is, garnera med ananasblad och färsk ananas.