Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Den här nyheten om champagne förändrar allt

16 aug, 2016
Champagne dricks ofta när vi vill fira något speciellt, men det finns ingen anledning att vänta med bubblet tills det vankas fest. Faktum är att det finns många fördelar med att byta ut vinet mot skumpa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Om det är någon dryck som förknippas med härligheter så är det champagne. Förutom det uppenbara – att det är gott – har forskare kommit fram till att den bubbliga drycken har många fina hälsoegenskaper, även för dig som försöker gå ner i vikt.

LÄS OCKSÅ: Så gör du champagnecocktail med fläder och sockervadd

Därför är champagne bra för dig:

1. Färre kalorier än vin

Är du sugen på ett glas alkoholhaltig dryck till maten är champagne ett bättre val än både rött och vitt vin. Ett standardglas innehåller runt 80 kalorier medan de flesta viner ligger på upp till 120 kalorier per glas. Väljer du dessutom en extra torr champagnesort kan du komma ner till 65 kalorier. Utöver det är champagne dessutom en utsökt måltidsdryck.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Bubblorna tillfredställer

Är det kaloriintaget som är ditt huvudbry kan du också glädjas av att champagne fungerar mer tillfredställande än vin. Det har nämligen visat sig att bubblorna gör att vi dricker långsammare och håller oss nöjda längre, vilket bidrar till att vi inte känner samma behov av att dricka mycket.

Annons

3. Du får bättre minne

En ny studie utförd av University of Reading har visat att ett till två glas champagne i veckan kan motverka åldersrelaterad minnesförlust. Champagnens blå druvor Pinot Noir och Pinot Meunier skyddar även hjärnan från sjukdomar som demens och Alzheimers.

4. Friskare hjärta

Att rött vin är bra för hjärtat har vi hört förut, men det stämmer också in på champagne. Även här kan vi tacka de blå druvorna som ger oss antioxidanter, som i sin tur motverkar skador i blodkärlen, reducerar dåligt kolesterol och kan förhindra blodpropp.

5. Du blir gladare

Champagne innehåller en mängd nödvändiga mineraler så som magnesium, zink, kalium och litium, som är en naturlig humörregulator. Lite champagne kan alltså hjälpa till att stabilisera ditt humör.

Precis som med allt annat i livet är måttlighet vägen att gå och trots alla hälsofördelar gäller det även intaget av champagne.

Foto: Giulia Mulè

LÄS OCKSÅ: 17 klassiska champagnehus du bör känna till

Annons