Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Cheesecake med citron, kokos och fikon

09 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på cheesecake med citron, kokos och fikon
columbus leth
En klassisk cheesecake som har allt man kan önska från en efterrätt – den blir söt, krämig och fräsch med citron och färska fikon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Cheesecake med citron, kokos och fikon

Den här kakan är söt, krämig och fräsch på samma gång.

Annons

8 portioner

Tid: 45 minuter + tid i kylen

Du behöver:

250 g havrekex
2 msk kokosmjöl
1 nypa salt
120 g smör

Fyllning:

4 gelatinblad
1 vaniljstång
1 citron
1 ½ dl strösocker
400 g naturell färskost
5 dl vispgrädde

Till servering:

3 färska fikon
5 mini-kiwifrukter
2 msk kokosflakes
30 g osaltade pistagenötter, skalade

Gör så här:

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Blanda smulorna med kokosmjöl och salt. Smält smöret och rör ner det i smulblandningen. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm i diameter och fäst en remsa tårtplast längs formens insida. Häll smulblandningen i formen och tryck ut den jämnt över botten. Ställ formen i kylen 1 timme.
  2. Fyllning: Lägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Pressa ur saften från en citron. Värm citronsaften i en kastrull, tillsätt strösocker, urkramat gelatin och inkråmet från en snittad urskrapad vaniljstång. Tillsätt färskosten. Vispa grädden och vänd ner allt i grädden och rör om till en jämn smet.
  3. Häll blandningen i formen. Ställ kallt, gärna över natten, eller i frysen.
  4. Servering: Lägg upp cheesecaken på ett fat och dekorera med halverade fikon, kiwi, kokosflakes och grovhackade pistagenötter.

Foto: Columbus Leth

Annons