Mazariner med jordgubbskompott och italiensk maräng
27 aug, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Det här är mazariner deluxe – fyllda med jordgubbskompott och toppade med italiensk maräng. Mums!
Annons
Mazariner med jordgubbskompott
Ljuvliga små marängtoppade mazariner med magisk fyllning.
Annons
24 stycken
Du behöver:
100 g vit choklad
100 g smör
½ vaniljstång
2 ägg
75 g (¾ dl) strösocker
100 g (2 dl) mandelmjöl
50 g (¾ dl) vetemjöl
Smör till formarna
Jordgubbskompott:
250 g jordgubbar
½ vaniljstång
100 g (1 dl) strösocker
1 tsk majsstärkelse
Italiensk maräng:
Saften från ½ citron
250 g (2 ¾ dl) strösocker
2 äggvitor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Hacka den vita chokladen. Smält smöret i en kastrull på låg värme, rör ner chokladen och låt den smälta.
- Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa vaniljfrön, ägg och socker luftigt. Tillsätt mandel- och vetemjöl i smeten tillsammans med chokladsmöret, blanda till en jämn smet.
- Smörj små muffinsformar och fördela smeten i dem. Grädda ca 12 minuter och låt muffinsarna svalna.
- Skär jordgubbarna i mindre bitar. Skrapa ur vaniljstången. Lägg jordgubbar, vaniljfrön, socker och majsstärkelse i en kastrull och koka upp långsamt. Låt sjuda i 3–4 minuter.
- Italiensk maräng: Häll citronsaft och socker i en kastrull. Koka tills sockret lösts upp. Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockerlagen, lite i taget under vispning. Vispa till en seg maräng och häll i en spritspåse.
- Gör en liten fördjupning i varje muffins och fyll med kompott. Spritsa maräng på kakorna och bränn av med gasolbrännare tills marängen fått färg och är spröd.
Foto: Columbus Leth
Annons