Cheesy cheeseburger – så gör du godaste burgaren
20 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Hur gör man en cheeseburgare ännu godare? Jo, med en smält mögelostgömma i själva burgaren.
Annons
Cheesy cheeseburger
I burgarna döljer sig en smält mögelostgömma. Om du inte är förtjust i mögelost kan du ersätta den med riven cheddar blandad med färskost.
Annons
2 portioner
Tid: 35 minuter
Du behöver:
50 g blåmögelost, t ex roquefort
50 g naturell färskost
300 g nötfärs
Salt och peppar
2 msk panko ströbröd
2 msk worcestershiresås
2 msk mjölk
¼ gul lök
Smakneutral olja
100 g cheddarost, skivad
Dressing:
1 dl majonnäs
1 msk senap, gärna French’s
1 msk inlagd gurka, hackad
¼ gul lök
½ tsk rökt paprikapulver
Salt
Burgare:
1 bifftomat
1 hjärtsallad
1 gul lök
2 hamburgerbröd
6 skivor inlagd gurka
Gör så här:
- Biffar: Blanda mögelost och färskost i en skål. Blanda köttfärsen med salt, peppar, panko, worcestershiresås, mjölk och riven lök i en bunke.
- Dela färsen i fyra delar och forma till platta biffar. Fördela ostblandningen på två av biffarna, lägg de resterande två ovanpå och tryck ihop så att osten innesluts. Stek biffarna i olja 5–6 minuter på ena sidan. Vänd dem och toppa med skivor av cheddar. Lägg ett lock på pannan och stek i ytterligare 4–6 minuter.
- Dressing: Blanda majonnäs, senap, inlagd gurka, fint riven lök, paprika och salt.
- Burgare: Skiva tomaten, strimla salladen och hacka löken. Värm bröden och bred på dressingen. Fyll bröden med lök, sallad, tomat, biff och inlagd gurka. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons