Chips och dipp – Mathias Dahlgren style
18 apr, 2025
AvAnna Johansson
På Rutabaga fick Anna Johansson i uppgift att slänga ihop ett snacks – som resulterade i chips och dipp Mathias Dahlgren style.
Annons
Chips och dipp Mathias Dahlgren style
För ett par år sedan fick Anna möjligheten att laga mat tillsammans med Mathias Dahlgren på hans vegetariska restaurang Rutabaga. Till förtugg fick hon uppgiften att slänga ihop en mycket enkel och supergod ”chips & dipp”.
4 portioner
Annons
Tid: 10 minuter
Du behöver:
500 g kvarg
3 msk olivolja
1 tsk salt
½ flaska grön tabasco (den milda sorten)
1 påse lättsaltade chips
1 citron, zest
Mycket nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till dippen, smaka eventuellt av med extra salt och olivolja.
- Lägg ut chipsen på ett fat, toppa med citronzest och minst tio drag på pepparkvarnen, det ska vara mycket.
- Dippa och njut!
Foto: Mira Wickman
Annons