Snacksgurkor med misodipp
08 mar, 2025
Gurka och miso är en match made in heaven du inte får missa! Doppa snacksgurkor i den här helt otroliga misodippen och njut!
Annons
Snacksgurkor med misodipp
Supegod dipp till krispig gurka!
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
Misodipp:
1 tsk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk misopasta
1 msk flytande honung
2 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk mirin
1 ½ msk sesamolja
2 msk kallt vatten
Topping:
2 msk sesamfrön
4 snacksgurkor
1 msk pressad limesaft
1 näve färsk koriander
Gör så här:
- Misodressing: Riv ingefäran och vitlöken fint på ett rivjärn. Rör ihop ingefära, vitlök och miso i en skål och rör ner honung och lite av sojan. Rör om tills dressingen är slät, tillsätt sedan resten av sojan, risvinäger, mirin och sesamolja, lite i taget. Rör ner vatten efter behov för att få en lätt trögflytande konsistens. Smaka av dressingen med till exempel mer honung eller vinäger.
- Rosta sesamfrön i en torr, het panna. De behöver bara några minuter för att börja dofta och poppa. Ta ut dem från pannan och låt svalna något.
- Skär de små gurkorna på längden, gärna med mandolin eller osthyvel. Lägg upp misodressingen i fyra små skålar eller på en tallrik och lägg gurkorna ovanpå. Ringla över lite limesaft och toppa med korianderblad och sesamfrön. Servera.
Foto: Rikke Westesten
Annons