Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Snacksgurkor med misodipp

08 mar, 2025
Recept på snacksgurkor med misodipp
Rikke Westesen
Gurka och miso är en match made in heaven du inte får missa! Doppa snacksgurkor i den här helt otroliga misodippen och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Snacksgurkor med misodipp

Supegod dipp till krispig gurka!

Supergoda snacksgurkor med misodipp
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

Misodipp:

1 tsk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk misopasta
1 msk flytande honung
2 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk mirin
1 ½ msk sesamolja
2 msk kallt vatten

Topping:

2 msk sesamfrön
4 snacksgurkor
1 msk pressad limesaft
1 näve färsk koriander

Gör så här:

  1. Misodressing: Riv ingefäran och vitlöken fint på ett rivjärn. Rör ihop ingefära, vitlök och miso i en skål och rör ner honung och lite av sojan. Rör om tills dressingen är slät, tillsätt sedan resten av sojan, risvinäger, mirin och sesamolja, lite i taget. Rör ner vatten efter behov för att få en lätt trögflytande konsistens. Smaka av dressingen med till exempel mer honung eller vinäger.
  2. Rosta sesamfrön i en torr, het panna. De behöver bara några minuter för att börja dofta och poppa. Ta ut dem från pannan och låt svalna något.
  3. Skär de små gurkorna på längden, gärna med mandolin eller osthyvel. Lägg upp misodressingen i fyra små skålar eller på en tallrik och lägg gurkorna ovanpå. Ringla över lite limesaft och toppa med korianderblad och sesamfrön. Servera.

Foto: Rikke Westesten

Annons