Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Chocolate bark med dadlar och nötter

15 mar, 2025
Recept på chocolate bark med dadlar och nötter
columbus leth
Chocolate bark med dadlar och nötter går snabbt att svänga ihop. Men tålamod gäller, den ska stå i kylen minst två timmar för att bli riktigt, riktigt god!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Chocolate bark med dadlar och nötter

Sött och gott! Dessutom gjort på bara några få ingredienser. Njut av godiset iskallt, direkt från kylen.

Chocolate bark med dadlar och nötter
columbus leth

1 plåt

Annons

Tid: 25 minuter + tid i kylen

Du behöver:

400 g mjuka dadlar
200 g jordnötssmör, gärna chunky
150 g mörk choklad
75 g salta jordnötter
½ tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Dela och kärna ur dadlarna. Lägg dem tätt ihop på en plåt eller skärbräda klädd med bakplåtspapper. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Tryck dadlarna platta med en skärbräda eller palett. Ta försiktigt bort det översta papperet.
  2. Värm jordnötssmöret lite över vattenbad och bred ut det på dadlarna. Smält chokladen och täck hela dadelplattan med den.
  3. Hacka jordnötterna grovt och strö dem över chokladen tillsammans med lite flingsalt.
  4. Låt stå i kylen i minst 2 timmar, eller i frysen om du vill att det ska gå snabbare. Skär upp i grova bitar och njut.

Foto: Columbus Leth

Annons