Cookiebar med havregryn och två sorters choklad
31 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Mörk choklad, mjölkchoklad och havregryn möts i perfekt harmoni i denna cookiebar. Det är omöjligt att bara ta en!
Annons
Cookiebar med havregryn och två sorters choklad
Spröda på ovansidan och mjuka i mitten, de här godbitarna är fyllda med såväl mörk choklad som mjölkchoklad.
24 bitar
Annons
Tid: 20 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
3 1/³ dl (200 g) havregryn
4 dl (240 g) vetemjöl
3 dl (230 g) farinsocker eller ljust muscovadosocker
1 dl (90 g) rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk flingsalt
2,4 dl solrosolja
2 ägg
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
Ev flingsalt
Gör så här:
- Värm ugnen till 180° och klä botten av en fyrkantig ugnsform, 33 x 23 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, rörsocker, vaniljsocker, bikarbonat och flingsalt i en skål. Tillsätt olja och ägg och blanda till en sammanhållen men ändå lite smulig deg.
- Hacka de båda chokladsorterna grovt och vänd ner ²/³ av chokladen i degen. Tryck ut degen i ett jämnt lager i formen och strö resterande choklad över. Strö gärna lite extra flingsalt över.
- Grädda kakan i ugnen i 18–20 minuter, tills den har satt sig i kanterna. Låt svalna på ett ugnsgaller och låt sedan stå i kylen i minst 2 timmar. Dela kakan i 24 bitar före servering.
Foto: Columbus Leth
Annons