Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Cookiebar med havregryn och två sorters choklad

31 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på cookiebar med havregryn och två sorters choklad
Betina Hastoft
Mörk choklad, mjölkchoklad och havregryn möts i perfekt harmoni i denna cookiebar. Det är omöjligt att bara ta en!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Cookiebar med havregryn och två sorters choklad

Spröda på ovansidan och mjuka i mitten, de här godbitarna är fyllda med såväl mörk choklad som mjölkchoklad.

Generösa cookiebars med havregryn och två sorters choklad
Betina Hastoft

24 bitar

Annons

Tid: 20 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

3 1/³ dl (200 g) havregryn
4 dl (240 g) vetemjöl
3 dl (230 g) farinsocker eller ljust muscovadosocker
1 dl (90 g) rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk flingsalt
2,4 dl solrosolja
2 ägg
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
Ev flingsalt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180° och klä botten av en fyrkantig ugnsform, 33 x 23 cm, med bakplåtspapper.
  2. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, rörsocker, vaniljsocker, bikarbonat och flingsalt i en skål. Tillsätt olja och ägg och blanda till en sammanhållen men ändå lite smulig deg.
  3. Hacka de båda chokladsorterna grovt och vänd ner ²/³ av chokladen i degen. Tryck ut degen i ett jämnt lager i formen och strö resterande choklad över. Strö gärna lite extra flingsalt över.
  4. Grädda kakan i ugnen i 18–20 minuter, tills den har satt sig i kanterna. Låt svalna på ett ugnsgaller och låt sedan stå i kylen i minst 2 timmar. Dela kakan i 24 bitar före servering.

Foto: Columbus Leth

Annons