Chokladdoppad kokoskola
08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
AvBoel Ottmer
Otroligt god kokoskola gjord på kondenserad mjölk som doppas i choklad är en pralin som slår alla andra!
Annons
Chokladdoppad kokoskola
Små läckerbitar som är otroligt enkla att göra.
30 stycken
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 dl mörkt muscovadosocker eller farinsocker
2 msk ljus sirap
1 dl riven kokos
2 dl hackad mandel
1 dl sötad kondenserad mjölk
Topping:
200 g mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad
Kanderad apelsin
Gör så här:
- Blanda socker, sirap, kokos, mandel och kondenserad mjölk i en skål till en jämn smet. Rulla till små bollar.
- Ställ i smeten i kylen i 30 minuter.
- Smält chokladen och doppa bollarna så de täcks. Doppa en gaffel i den smälta chokladen och ringla över lite extra i ett fint mönster. Lägg chokladkulorna på ett bakplåtspapper. Garnera med valfri kanderad apelsin och låt stelna.
Foto: Lene Samsö
Annons