Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladdoppad kokoskola

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
AvBoel Ottmer
Recept chokladdoppad kokoskola
Lene Samsø
Otroligt god kokoskola gjord på kondenserad mjölk som doppas i choklad är en pralin som slår alla andra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Chokladdoppad kokoskola

Små läckerbitar som är otroligt enkla att göra.

Otroligt god chokladdoppad kokoskola
Lene Samsø

30 stycken

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 dl mörkt muscovadosocker eller farinsocker
2 msk ljus sirap
1 dl riven kokos
2 dl hackad mandel
1 dl sötad kondenserad mjölk

Topping:

200 g mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad
Kanderad apelsin

Gör så här:

  1. Blanda socker, sirap, kokos, mandel och kondenserad mjölk i en skål till en jämn smet. Rulla till små bollar.
  2. Ställ i smeten i kylen i 30 minuter.
  3. Smält chokladen och doppa bollarna så de täcks. Doppa en gaffel i den smälta chokladen och ringla över lite extra i ett fint mönster. Lägg chokladkulorna på ett bakplåtspapper. Garnera med valfri kanderad apelsin och låt stelna.

Foto: Lene Samsö

Annons