Chokladdoppade aprikoser med pistaschfyllning
20 mar, 2025
Torkade aprikoser med pistsaschfyllning som doppas i choklad blir ett suveränt smågodis att fylla påskägget med!
Annons
Chokladdoppade aprikoser med pistaschfyllning
Perfekta små fyllda godbitar att lägga i påskägget till den som inte gillar alltför sött.
25 stycken
Annons
Tid: 25 minuter
Du behöver:
60 g pistaschmandlar
1 msk florsocker
1 msk vispgrädde
25 torkade aprikoser
100 g choklad, gärna vit och mörk
Gör så här:
- Mixa pistagenötterna (spara 5–6 st) till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt florsocker och vispgrädde. Mixa ihop till en kladdig massa.
- Fyll aprikoserna med massan genom att peta in en hasselnötsstor kula i hålet där kärnan tagits ut. Finhacka de sparade pistagenötterna.
- Smält chokladen i en rostfri bunke över vattenbad. Doppa aprikoserna till hälften och strö över lite hackade pistagenötter. Ställ kallt tills chokladen stelnat.
Foto: Lisa Björner
Annons