Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladfondant med dulcegrädde

05 jan, 2023
AvCatarina König
Recept på chokladfondant med dulcegrädde
Chokladfondant är en sådan där efterrätt som osar lyx, särkilt om du gör som Catarina König och toppar den med dulcegrädde och Marconamandlar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: ChokladbudinoBrand logo
Middag hos Wood: Chokladbudino

Chokladfondant med dulcegrädde

Salta mandlar av enklare ursprung går också bra.

Så gör du Catarina Königs lyxiga chokladfondant med dulcegrädde

4 portioner

Annons

Du behöver:

100 g blockchoklad, högst 55%
100 g smör
2 ägg
1 äggula
¾ dl strösocker
1 nypa salt
½ dl kakao
2 msk vetemjöl

Dulcegrädde:

2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk dulce de leche (karamelliserad mjölk på burk)

Topping:

8 – 10 salta, skalade Marconamandlar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220°. smörj portionsformar (suffléformar) med smör och pudra rikligt med kakao. Hacka chokladen fint.
  2. Smält smöret i en kastrull, rör sedan ner den hackade chokladen. Rör till en slät massa. Blanda ägg, äggula och socker i en bunke. Rör ner choklad- och smörblandningen. Sikta ner mjöl och kakao. Rör till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i knappt 10 minuter. Ta ut fondanterna när de fortfarande är rinniga i mitten, låt vila ca 5 minuter. Vänd sedan försiktigt upp på tallrikar.
  4. Vispa samman grädde, vaniljsocker och dulce de leche. Servera fondanter med dulcegrädde och hackad mandel.
Annons