Chokladfondant med dulcegrädde
05 jan, 2023
AvCatarina König
Chokladfondant är en sådan där efterrätt som osar lyx, särkilt om du gör som Catarina König och toppar den med dulcegrädde och Marconamandlar.
Annons
Chokladfondant med dulcegrädde
Salta mandlar av enklare ursprung går också bra.
4 portioner
Annons
Du behöver:
100 g blockchoklad, högst 55%
100 g smör
2 ägg
1 äggula
¾ dl strösocker
1 nypa salt
½ dl kakao
2 msk vetemjöl
Dulcegrädde:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk dulce de leche (karamelliserad mjölk på burk)
Topping:
8 – 10 salta, skalade Marconamandlar
Gör så här:
- Värm ugnen till 220°. smörj portionsformar (suffléformar) med smör och pudra rikligt med kakao. Hacka chokladen fint.
- Smält smöret i en kastrull, rör sedan ner den hackade chokladen. Rör till en slät massa. Blanda ägg, äggula och socker i en bunke. Rör ner choklad- och smörblandningen. Sikta ner mjöl och kakao. Rör till en jämn smet.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i knappt 10 minuter. Ta ut fondanterna när de fortfarande är rinniga i mitten, låt vila ca 5 minuter. Vänd sedan försiktigt upp på tallrikar.
- Vispa samman grädde, vaniljsocker och dulce de leche. Servera fondanter med dulcegrädde och hackad mandel.
Annons