Mangoglass med chokladcrunch
01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
AvTimm Vladimir
Mangoglass gör du enkelt med en glassmaskin, den serveras sedan med chokladcrunch och granatäpplekärnor.
Annons
Mangoglass med chokladcrunch
Till den här desserten behöver du en glassmaskin. Du kan förstås ersätta ätliga blommor med tårtdekorationer.
4 portioner
Annons
Du behöver:
200 g mango, färsk/fryst
2 limefrukter
5 passionsfrukter
40 g (½ dl) socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
Till servering:
4 kakor med chokladsmak
½ granatäpple
1 tsk lakritspulver
Ätliga blommor eller tårtdekorationer
Gör så här:
- Skala och skär mangon i tärningar. Skölj och riv limefrukten, pressa ur saften. Halvera passionsfrukten och skrapa ur köttet.
- Koka mango, limeskal, limejuice och passionsfrukt i en kastrull i 5 minuter, så mangon blir lite mjuk. Mixa blandningen, sila och kyl den.
- Vispa socker och äggulor pösigt. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ihop kall mangopuré, vispad grädde och äggsmet. Frys in i glassmaskin och låt den ligga i frysen över natten.
- Servering: Krossa kakorna och lägg på 4 tallrikar. Ta ut kärnorna från granatäpplet och fördela ovanpå kaksmulorna. Forma glassen till kulor och lägg upp. Strö lakritspulver ovanpå glassen och dekorera med ätliga blommor.
Foto: Philip Høpner, Columbus Leth
Annons