Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mangoglass med chokladcrunch

01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
AvTimm Vladimir
Recept på mangoglass med chokladcrunch
Mangoglass gör du enkelt med en glassmaskin, den serveras sedan med chokladcrunch och granatäpplekärnor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glass

Mangoglass med chokladcrunch

Till den här desserten behöver du en glassmaskin. Du kan förstås ersätta ätliga blommor med tårtdekorationer.

Till efterrätt blir det mangoglass med chokladcrunch

4 portioner

Annons

Du behöver:

200 g mango, färsk/fryst
2 limefrukter
5 passionsfrukter
40 g (½ dl) socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde

Till servering:

4 kakor med chokladsmak
½ granatäpple
1 tsk lakritspulver
Ätliga blommor eller tårtdekorationer

Gör så här:

  1. Skala och skär mangon i tärningar. Skölj och riv limefrukten, pressa ur saften. Halvera passionsfrukten och skrapa ur köttet.
  2. Koka mango, limeskal, limejuice och passionsfrukt i en kastrull i 5 minuter, så mangon blir lite mjuk. Mixa blandningen, sila och kyl den.
  3. Vispa socker och äggulor pösigt. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ihop kall mangopuré, vispad grädde och äggsmet. Frys in i glassmaskin och låt den ligga i frysen över natten.
  4. Servering: Krossa kakorna och lägg på 4 tallrikar. Ta ut kärnorna från granatäpplet och fördela ovanpå kaksmulorna. Forma glassen till kulor och lägg upp. Strö lakritspulver ovanpå glassen och dekorera med ätliga blommor.

Foto: Philip Høpner, Columbus Leth

Annons