Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladtryfflar med guldstoft

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
AvBoel Ottmer
Recept på chokladtryfflar med guldstoft
Lene Samsø
Choklad och guld borde gå hand i hand oftare! Dessa chokladtryfflar med guldstoft smälter i munnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Chokladtryfflar med guldstoft

Ljuvliga chokladtryfflar som smälter i munnen och blir extra lyxiga med lite guld.

Chokladtryfflar med guldstoft smälter i munnen
Lene Samsø

35 stycken

Tid: 20 minuter

Du behöver:

300 g mörk choklad, 70 %
2 ½ dl vispgrädde
1 msk ljus sirap
2 krm krossat flingsalt
1 tsk kakaonibs
Ätbart guldpulver

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint. Hetta upp grädden och sirapen. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
  2. Krossa saltet och mortla kakaonibsen lite lätt och rör ner i smeten. Låt svalna. Låt stå i kylen några timmar tills smeten stelnat så pass att man kan klicka ut den med hjälp av en tesked.
  3. Rulla till bollar och vänd dem i ätbart guld­pulver. Förvara i kyl fram till servering.

Foto: Lene Samsö

Annons