Citronfromage med timjan
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Citronfromagen serveras här i citronskalet med färsk timjan på toppen. Minst sagt läckert!
Annons
Citronfromage med timjan
Servera fromagen i citronskalet – vackert och gott.
Annons
6 portioner
Du behöver:
3 ägg
120 g (1 dl) socker
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
3 ekologiska citroner
3 stjälkar färsk timjan
Till servering:
Vispad grädde
Färsk timjan
Gör så här:
- Dela äggen i gulor och vita. Vispa äggulorna ljusa och fluffiga med socker. Det är viktigt att sockret är helt upplöst så att din fromage inte blir knaprig.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna hårda och vispa grädden tills den blir fluffig i en annan skål. Riv skalet från ½ – 1 citron fint. Dela alla citroner på längden och pressa ur saften från citronerna. Gröp ur citronerna. Vill du servera fromagen uteslutande i citronskal behöver du fler citronskal. Du kan även servera både i skal och skålar, som vi har gjort.
- Hetta upp citronsaften med timjan i en kastrull, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften, ta sedan från värmen. Sila ner citronsaften med gelatin i äggulevispet och rör ihop det med rivet citronskal efter smak. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i blandningen och vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan så att luften inte går ut.
- Fördela moussen i de urgröpta citronerna och/eller i glas och skålar. Ställ dem i kylen i minst 3 timmar.
- Servering: Vispa grädden och toppa citronfromagen med den samt små stjälkar av timjan.
Foto: Rikke Westesen
Annons