Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citronmuffins med maräng

24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på citronmuffins med maräng
Sött och syrligt möts i en match made in heaven i dessa små citronmuffins med maräng.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo
Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Citronmuffins med maräng

Ett smarrigt möte mellan syrlig citron och söt maräng.

Baka citronmuffins med maräng

12 stycken

Annons

Du behöver:

100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
2 msk skal av ekologisk citron
2 msk citronsaft
6 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
2 dl crème fraiche
12 msk lemon curd

Maräng:

1 ¼ dl strösocker
½ dl vatten
4 st äggvitor
1 tsk citronsaft

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Vispa smör och socker ljust och luftigt med elvisp i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa efter varje. Tillsätt finrivet citronskal och citronsaft. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en annan skål, och sikta ner det i smeten. Vänd ner crème fraiche och fyll smeten på spritspåse.
  2. Fördela hälften av smeten i 12 muffinsformar, ev ställda i muffinsplåt, klicka på 1 msk lemon curd i mitten av varje smet och fyll på med resterande smet. Baka i ugnen i 20–25 minuter, tills genombakta. Låt kallna på galler.
  3. Maräng: Koka socker och vatten i en kastrull till sockret smält. Vispa äggvitorna styva med elvisp i en skål. Vispa ner den varma sockerlagen i äggvitan på låg hastighet, tillsätt citronsaft och vispa i 6–8 minuter till en fast, blank marängsmet. Fyll en spritspåse med marängen.
  4. Spritsa maräng på de kalla muffinsen strax före servering. Bränn med brûléebrännare så att de får färg på toppen.

Foto: Columbus Leth och Lene Samsø

Annons