Citrusmarinerade räkor på salladsblad
24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Citrusmarinerade räkor som servera på salladsblad är perfekta att starta minglet med – som gjorda för att ätas med en hand!
Annons
Citrusmarinerade räkor på salladsblad
Fräscht inslag på vilket mingel som helst.
Annons
12 stycken
Du behöver:
1 blodapelsin
1 apelsin
1 blodgrape
1 citron
1 tsk honung
2 msk hackad dill
½ msk olivolja
150 g skalade räkor
1 dl majonnäs
Salt och svartpeppar
2 hjärtsalladshuvuden
Gör så här:
- Skala och filéa ut citrusfrukten. Blanda dem med räkorna och resterande ingredienser, förutom majonnäsen. Låt stå och dra i kylen i ca 1 timme.
- Ansa och skölj salladen, låt bladen torka. Lägg en klick majonnäs på bladen, toppa med räkblandningen, salta och peppra och servera direkt.
Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra PalmqvistFoto: Christina Uhlin
Annons