Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citrusmarinerade räkor på salladsblad

24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på citrusmarinerade räkor på salladsblad
Christina Uhlin
Citrusmarinerade räkor som servera på salladsblad är perfekta att starta minglet med – som gjorda för att ätas med en hand!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Citrusmarinerade räkor på salladsblad

Fräscht inslag på vilket mingel som helst.

När de citrusmarinerade räkorna serveras på salladsblad blir de lätta att äta
Räkor och citrusfrukterpå salladsblad Christina Uhlin
Annons

12 stycken

Du behöver:

1 blodapelsin
1 apelsin
1 blodgrape
1 citron
1 tsk honung
2 msk hackad dill
½ msk olivolja
150 g skalade räkor
1 dl majonnäs
Salt och svartpeppar
2 hjärtsalladshuvuden

Gör så här:

  1. Skala och filéa ut citrusfrukten. Blanda dem med räkorna och resterande ingredienser, förutom majonnäsen. Låt stå och dra i kylen i ca 1 timme.
  2. Ansa och skölj salladen, låt bladen torka. Lägg en klick majonnäs på bladen, toppa med räkblandningen, salta och peppra och servera direkt.

Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra PalmqvistFoto: Christina Uhlin

Annons