Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Päronsour med nejlikesockerlag

06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Recept på päronsour med nejlikesockerlag
Sugen på något annorlunda? Testa en päronsour med kryddig nejlikesockerlag – ett utmärkt alternativ till glöggminglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Päronsour med nejlikesockerlag

Sötsur goding som bjuder på en försmak av jul tackvare nejlikatonerna.

Inled glöggminglet med en päronsour med nejlikesockerlag

1 drink

Annons

Du behöver:

3 cl OP Aqvavit
1 cl Xanté päroncognac
2 cl äppeljuice
2 cl pressad citronsaft
1 cl nejlikesockerlag
1 äggvita
Is

Nejlikesockerlag:

1 dl strösocker
1 dl vatten
10 hela nejlikor
Torkad citrusfrukt
1 citron
2 lime

Gör så här:

  1. Nejlikesockerlag: Mät upp ingredienserna i en kastrull, koka upp och ta av från plattan. Låt svalna och ställ sedan kallt. Sila bort nejlikorna vid användning.
  2. Torkad citrus: Sätt ugnen på 100° varmluft. Skölj och skrubba citrusfrukterna, torka dem torra med hushållspapper. Skiva frukterna tunt, ca 2 mm, gärna med hjälp av en mandolin. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och låt torka mitt i ugnen i ca 1 timme. Öppna luckan efter halva tiden och släpp ut fukt. Stäng av ugnen och låt skivorna stå och torka över natten. Förvara i lufttät burk.
  3. Päronsour: Mät upp alla ingredienser utom isen i en shaker, skaka kraftigt några sekunder. Tillsätt is och skaka igen. Häll upp i ett glas och toppa med en skiva torkad citrusfrukt.

Foto: Lisa Björner

Annons