Päronsour med nejlikesockerlag
06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Sugen på något annorlunda? Testa en päronsour med kryddig nejlikesockerlag – ett utmärkt alternativ till glöggminglet!
Annons
Päronsour med nejlikesockerlag
Sötsur goding som bjuder på en försmak av jul tackvare nejlikatonerna.
1 drink
Annons
Du behöver:
3 cl OP Aqvavit
1 cl Xanté päroncognac
2 cl äppeljuice
2 cl pressad citronsaft
1 cl nejlikesockerlag
1 äggvita
Is
Nejlikesockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
10 hela nejlikor
Torkad citrusfrukt
1 citron
2 lime
Gör så här:
- Nejlikesockerlag: Mät upp ingredienserna i en kastrull, koka upp och ta av från plattan. Låt svalna och ställ sedan kallt. Sila bort nejlikorna vid användning.
- Torkad citrus: Sätt ugnen på 100° varmluft. Skölj och skrubba citrusfrukterna, torka dem torra med hushållspapper. Skiva frukterna tunt, ca 2 mm, gärna med hjälp av en mandolin. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och låt torka mitt i ugnen i ca 1 timme. Öppna luckan efter halva tiden och släpp ut fukt. Stäng av ugnen och låt skivorna stå och torka över natten. Förvara i lufttät burk.
- Päronsour: Mät upp alla ingredienser utom isen i en shaker, skaka kraftigt några sekunder. Tillsätt is och skaka igen. Häll upp i ett glas och toppa med en skiva torkad citrusfrukt.
Foto: Lisa Björner
Annons