Citrussallad med pumpakärnor och granatäpple
24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
En frisk sallad som bryter av det salta julbordet är ett måste! Denna krispiga citrussallad med pumpakärnor och granatäpple gör precis det!
Annons
Citrussallad med pumpakärnor och granatäpple
Krispig sallad som bryter av fint mot den tunga julmaten.
Annons
4–6 bufféportioner
Du behöver:
3 apelsiner
2 blodgrapefrukt
Ca 65 g spenatblad
1 stånd fänkål
2 msk pumpakärnor
3/4 dl granatäpplekärnor
Citrusdressing:
1/2 dl olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skär bort skalet från citrusfrukterna och skär sedan ut filéerna med hjälp av en vass kniv. Lägg ut dem på ett serveringsfat tillsammans med spenatbladen.
- Hyvla fänkålen tunt på en mandolin, fördela över salladen.
- Rosta pumpakärnorna gyllene på medelhög värme i en torr panna. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Strö dem över salladen tillsammans med pumpakärnorna.
- Blanda samman ingredienserna till citrusdressingen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ringla dressingen över salladen och avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
Annons