Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citrussallad med pumpakärnor och granatäpple

24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på citrussallad med pumpakärnor och granatäpple
Lisa Björner
En frisk sallad som bryter av det salta julbordet är ett måste! Denna krispiga citrussallad med pumpakärnor och granatäpple gör precis det!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Citrussallad med pumpakärnor och granatäpple

Krispig sallad som bryter av fint mot den tunga julmaten.

Krispig citrussallad med pumpakärnor och granatäpple
Lisa Björner
Annons

4–6 bufféportioner

Du behöver:

3 apelsiner
2 blodgrapefrukt
Ca 65 g spenatblad
1 stånd fänkål
2 msk pumpakärnor
3/4 dl granatäpplekärnor

Citrusdressing:

1/2 dl olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär bort skalet från citrusfrukterna och skär sedan ut filéerna med hjälp av en vass kniv. Lägg ut dem på ett serveringsfat tillsammans med spenatbladen.
  2. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin, fördela över salladen.
  3. Rosta pumpakärnorna gyllene på medelhög värme i en torr panna. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Strö dem över salladen tillsammans med pumpakärnorna.
  4. Blanda samman ingredienserna till citrusdressingen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ringla dressingen över salladen och avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam

Annons