Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krispig fänkålssallad med apelsin och avokado

06 okt, 2023
AvDitte Ingemann
Recept på fänkålssallad med apelsin och avokado
Fänkålssalladen blir den perfekta kombinationen av sött, salt och syrligt tillsammans med apelsin, avokado och frisk limedressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Krispig fänkålssallad med apelsin och avokado

Perfekt kombination av sött, syrligt och salt.

Den här krispiga fänkålssalladen med apelsin och avokado toppas med frisk limedressing

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 fänkål
2 apelsiner
2 avokado
4 kvistar färsk mynta

Limedressing:

1 lime
4 msk olivolja
1 msk lönnsirap
Salt och svartpeppar
Ev pekan- eller valnötter

Gör så här:

  1. Skölj fänkålen. Skiva den mycket tunt, gärna med en mandolin. Lägg skivorna på en stor tallrik. Skala apelsinerna, skiva dem tunt och lägg dem ovanpå fänkålen.
  2. Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Skiva avokadoköttet. Skölj och hacka myntabladen och strö dem över salladen.
  3. Limedressing: Skala limen och mixa fruktköttet i en mixer tillsammans med olja, lönnsirap, salt och peppar tills det är slätt. Smaka av så att den är både syrlig, söt och salt. Sila dressingen om det behövs. Häll dressingen över salladen. Toppa salladen med rostade nötter om så önskas.

Foto: Stine Christiansen

Annons