Citrussallad med vaniljfraiche
24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
En frisk citrussallad med vaniljfraiche är en god, uppiggande dessert med ton av jul.
Annons
Citrussallad med vaniljfraiche
Skär de sötsyrliga frukterna i tunna skivor och krydda dem med ingefära och kanel.
Annons
4–6 portioner
Du behöver:
2 grapefrukter
4 apelsiner
2 lime
1 granatäpple
2 cm färsk ingefära
2 msk honung
1 nypa mald kanel
5 stjälkar färsk mynta
3 msk osaltade pistagenötter utan skal
Till servering:
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Skala grapefrukterna, apelsinerna och 1 lime, och skär citrusfrukterna i tunna skivor. Fördela skivorna på ett serveringsfat.
- Dela granatäpplet, gröp försiktigt ur kärnorna och strö dem över citrusfrukterna.
- Skala ingefäran och riv den fint. Skölj 1 lime och riv den fint. Rör ihop ingefära, limeskal, limesaft, honung och kanel i en liten skål. Häll dressingen över citrusfrukterna.
- Skölj myntan, plocka bladen. Grovhacka nötterna. Strö mynta och nötter över citrusfrukterna.
- Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker i en skål, och servera med fruktsalladen.
Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra Palmqvist
Foto: Columbus Leth
Annons