Clarion Collection blir Home Hotel – där ditt bästa recept kan hamna på menyn
Home Hotel grundades 1983 av Jan Torgé och köptes av Petter Stordalen 1997. Kedjan, som då bara bestod av några få hotel, introducerade ett nytänkande koncept med centrala hotell, ofta inrymda i historiska byggnader och charmiga nybyggen. Drivna av engagerade värdpar med fokus på personlig service och hemtrevnad, har hotellen från start bjudit sina gäster på såväl frukost, som eftermiddagsfika och middag. Och det är just denna fina tradition är fortfarande en självklart del av kedjans hemtrevliga atmosfär.
Home until you’re home
En stor del av Home Hotels återkommande gäster är just affärsresenärer som tillbringar många av veckans dagar på hotell, om det är något de uppskattar är det en hemlagad middag i en inbjudande atmosfär. En färsk Novusundersökning visar faktiskt att 59% uppskattar hotell som främjar social samvaro och 21% av resenärerna som bor på hotell upplever brist på sällskap. Nästan hälften svarade att de gärna vill ha mer inflytande över maten som serveras och för den ofta återkommande gästen finns det därför möjlighet att själv skicka in sitt favoritrecept som sedan kan komma att dyka upp på alla Home Hotels menyer i Sverige. I sin bokningsbekräftelse får gästerna en länk till en separat sida för att lägga in de recept som ger dem en extra stark hemmakänsla. Maträtterna som väljs ut är de som passar Home Hotels matkoncept och rätterna namnges efter den gäst som har skickat in, t ex ”Johans bästa tisdagspasta”.
– Våra samtal med gästerna visar också på den starka kopplingen mellan mat och hemkänsla, och därför vill vi bjuda in dem att bli en del av vår tradition att samlas vid matbordet. Kanske ser vi Johans bästa tisdagspasta på menyn framöver – och förhoppningsvis skapar det nya möten och samtal mellan gästerna, säger Anna Spjuth, varumärkeschef på Strawberry.
Med sitt gästlöfte, "Home until your home", är Home Hotels mål att skapa en genuin känsla av hem i hotellmiljö. Detta märks i varje detalj, särskilt genom deras unika matkoncept där gäster välkomnas till frukost, eftermiddagsfika och middag.
Namnbytet till Home Hotel inleds den 3 februari 2025, och övergången kommer att ske successivt under sex veckor på de 56 hotellen i Sverige, Norge och Finland. Gästernas egna middagsförslag kommer att välkomnas till hotellens menyer från början av 2025 och framåt.