Couscoussallad med bakad pumpa och granatäpple
08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Julig couscoussallad kyddad med både kanel och kardemumma. Extra matig blir den tack vare den bakade pumpan.
Annons
Couscoussallad med bakad pumpa och granatäpple
Kanel och kardemumma är vanliga kryddor i det söta julköket – men tänk nytt och testa dem tillsammans med bakade grönsaker.
Annons
4 portioner
Tid: 50 minuter
Du behöver:
400 g morötter
½ hokkaidopumpa
2 msk matolja
1 tsk spiskummin
½ tsk kardemumma
1 nypa kanel
200 g couscous
3 dl färdig grönsaksbuljong
1 granatäpple
½ dl torkade aprikoser
½ knippe bredbladig persilja
3 stjälkar färsk mynta
Citrondressing:
1 ekologisk citron
1 msk olivolja
1 tsk honung
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200°. Skala morötter och skär dem i stavar. Skala pumpan, kärna ur och skär pumpaköttet i små bitar.
- Vänd morötter och pumpa i olja, spiskummin, kardemumma och kanel. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i cirka 20 minuter.
- Häll den varma buljongen över couscousen i en kastrull. Låt dra under lock i 5 minuter. Rör om couscousen väl.
- Skär granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna. Skär aprikoserna i små bitar. Skölj och hacka persiljan och myntan grovt.
- Blanda couscous, morötter, pumpa, aprikoser och granatäpplekärnor i en skål.
- Citrondressing: Skölj citronen och riv skalet fint. Vispa ihop citronskal och -saft, olja, honung, salt och peppar i en skål. Blanda dressingen med couscoussalladen. Strö över persilja och mynta.
Foto: Stine Christiansen
Annons