Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Couscoussallad med bakad pumpa och granatäpple

08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på couscoussallad med bakad pumpa och granatäpple
Stine Christiansen
Julig couscoussallad kyddad med både kanel och kardemumma. Extra matig blir den tack vare den bakade pumpan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Couscoussallad med bakad pumpa och granatäpple

Kanel och kardemumma är vanliga kryddor i det söta julköket – men tänk nytt och testa dem tillsammans med bakade grönsaker.

Julig couscoussallad med bakad pumpa och granatäpple
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Tid: 50 minuter

Du behöver:

400 g morötter
½ hokkaidopumpa
2 msk matolja
1 tsk spiskummin
½ tsk kardemumma
1 nypa kanel
200 g couscous
3 dl färdig grönsaksbuljong
1 granatäpple
½ dl torkade aprikoser
½ knippe bredbladig persilja
3 stjälkar färsk mynta

Citrondressing:

1 ekologisk citron
1 msk olivolja
1 tsk honung
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°. Skala morötter och skär dem i stavar. Skala pumpan, kärna ur och skär pumpaköttet i små bitar.
  2. Vänd morötter och pumpa i olja, spiskummin, kardemumma och kanel. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i cirka 20 minuter.
  3. Häll den varma buljongen över couscousen i en kastrull. Låt dra under lock i 5 minuter. Rör om couscousen väl.
  4. Skär granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna. Skär aprikoserna i små bitar. Skölj och hacka persiljan och myntan grovt.
  5. Blanda couscous, morötter, pumpa, aprikoser och granat­äpplekärnor i en skål.
  6. Citrondressing: Skölj citronen och riv skalet fint. Vispa ihop citronskal och -saft, olja, honung, salt och peppar i en skål. Blanda dressingen med couscoussalladen. Strö över persilja och mynta.

Foto: Stine Christiansen

Annons