Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du efterrätten crêpes Suzette

14 dec, 2022
AvTimm Vladimir
Recept på crêpes Suzette
Crêpes Suzette är egentligen pannkaka deluxe – här serveras de med söt apelsinsås och rostad mandel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Crêpes Suzette

Tunna, eleganta pannkakor med söt apelsinsås. Inte en klassisk dessert för intet!

Crêpes Suzette är en klassisk efterrätt som är lätt att göra
af Timm Vladimir

4 personer

Annons

Du behöver:

4 ägg
2 dl filmjölk
6 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk salt
1 citron, rivet skal
2 dl öl
2 dl mjölk
Smör, till stekning

Apelsinsås:

100 g skållade mandlar
3 msk socker
3 msk citronsaft
3 apelsiner
2 cl Grand Mariner
50 g smör

Till dekoration:

Finrivet apelsinskal
Ätbara blommor eller örter

Gör så här:

  1. Vispa ägg och filmjölk i en stor skål. Sikta ner mjölet medan du vispar. Vispa ner socker, salt och rivet citronskal. Vispa i öl och mjölk. Låt smeten vila i 30 minuter. Smält lite smör i en stekpanna. Häll upp smeten och vippa pannan så den rinner ut i ett jämnt lager. Grädda gyllene pannkakor.
  2. Hacka de skållade mandlarna grovt och rosta i en torr stekpanna. Låt kyla av på tallrik. Häll sockret i pannan och låt smälta och karamelliseras, rör inte om. Tillsätt citronsaft, saft av 2–3 apelsiner och finrivet skal från 1 apelsin. Låt puttra 2 minuter. Stäng av köksfläkten.
  3. Vik ihop pannkakorna, lägg ner dem i såsen. Häll över Grand Mariner, och flambera såsen genom att föra ner en tänd tändsticka i pannan direkt efter att du hällt ner spriten. Låt lågorna dö ut. Servera pannkakorna med sås, rostade mandlar, finrivet apelsinskal och ätbara blommor eller örter.

Foto: Columbus Leth

Annons