Knäckig crème brûlée med kardemumma
24 feb, 2023
AvCatarina König
En crème brûlée smaksatt med kardemumma som toppas med färska bär är ett perfekt avslut på en god middag!
Annons
Knäckig crème brûlée med kardemumma
Förbered gärna crème brûléen dagen innan.
6 port
Annons
Du behöver:
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
6 äggulor
1 dl strösocker
1 krm kardemummakärnor, stötta
Topping:
3–4 msk råsocker
Färska hallon och blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, vaniljfrön och -stång i en kastrull. Låt dra i ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Rör ihop äggulor, socker och stött kardemumma, blanda sedan med gräddmjölken.
- Fördela smeten i portionsformar och ställ i en långpanna. Fyll på vatten i pannan till lite drygt hälften på formarna. Baka i ugnen ca 35–40 minuter, tills de crème brûléen stelnat men fortfarande är lite vippig i mitten. Ta ut och lyft formarna ur vattenbadet, låt svalna något innan de ställs i kylskåpet för att kallna helt.
- Strö råsocker i ett jämnt lager på crème bruléerna och bränn av med brännare. Dekorera med färska bär.
Foto: Catarina König
Annons