Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Knäckig crème brûlée med kardemumma

24 feb, 2023
AvCatarina König
Recept på knäckig crème brûlée med kardemumma
En crème brûlée smaksatt med kardemumma som toppas med färska bär är ett perfekt avslut på en god middag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Knäckig crème brûlée med kardemumma

Förbered gärna crème brûléen dagen innan.

Så gör du en knäckig crème brûlée med kardemumma

6 port

Annons

Du behöver:

4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
6 äggulor
1 dl strösocker
1 krm kardemummakärnor, stötta

Topping:

3–4 msk råsocker
Färska hallon och blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, vaniljfrön och -stång i en kastrull. Låt dra i ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Rör ihop äggulor, socker och stött kardemumma, blanda sedan med gräddmjölken.
  2. Fördela smeten i portionsformar och ställ i en långpanna. Fyll på vatten i pannan till lite drygt hälften på formarna. Baka i ugnen ca 35–40 minuter, tills de crème brûléen stelnat men fortfarande är lite vippig i mitten. Ta ut och lyft formarna ur vattenbadet, låt svalna något innan de ställs i kylskåpet för att kallna helt.
  3. Strö råsocker i ett jämnt lager på crème bruléerna och bränn av med brännare. Dekorera med färska bär.

Foto: Catarina König

Annons