Cruditéer med ricottakräm
25 apr, 2025
Servera krispiga grönsaker med krämig ricottakräm gjord med mascarpone och parmesan. Uppfriskande gott!
Annons
Cruditéer med ricottakräm
Den krämiga ricottan tillsammans med fräscha, krispiga grönsaker är perfekt tilltugg till välkomstdrinken.
8 portioner
Annons
Tid: 25 minuter
Du behöver:
Valfria grönsaker,t ex rädisor, selleri, gurka, minimorötter och sockerärtor
Ricottakräm:
250 g ricotta
100 g mascarpone
100 g parmesan
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 knippe ärtskott
Grissini
Gör så här:
- Ansa och skär grönsakerna i stavar eller bitar som är lagom stora att dippa i krämen. Lägg alla grönsaker i iskallt vatten och låt stå i kylen fram till servering, gärna över natten.
- Ricottakräm: Blanda ricotta, mascarpone, fint riven parmesan, pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar i en skål och rör tills krämen är jämn.
- Servering: Torka av grönsakerna ordentligt och arrangera dem på ett serveringsfat tillsammans med ärtskott och grissini. Servera direkt med ricottakrämen.
Foto: Columbus Leth
Annons