Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Cruditéer med ricottakräm

25 apr, 2025
Recept på cruditéer med ricottakräm
columbus leth
Servera krispiga grönsaker med krämig ricottakräm gjord med mascarpone och parmesan. Uppfriskande gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Cruditéer med ricottakräm

Den krämiga ricottan tillsammans med fräscha, krispiga grönsaker är perfekt tilltugg till välkomstdrinken.

Servera krispiga grönsaker med en krämig ricottakräm
columbus leth

8 portioner

Annons

Tid: 25 minuter

Du behöver:

Valfria grönsaker,t ex rädisor, selleri, gurka, minimorötter och sockerärtor

Ricottakräm:

250 g ricotta
100 g mascarpone
100 g parmesan
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 knippe ärtskott
Grissini

Gör så här:

  1. Ansa och skär grönsakerna i stavar eller bitar som är lagom stora att dippa i krämen. Lägg alla grönsaker i iskallt vatten och låt stå i kylen fram till servering, gärna över natten.
  2. Ricottakräm: Blanda ricotta, mascarpone, fint riven parmesan, pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar i en skål och rör tills krämen är jämn.
  3. Servering: Torka av grönsakerna ordentligt och arrangera dem på ett serveringsfat tillsammans med ärtskott och grissini. Servera direkt med ricotta­krämen.

Foto: Columbus Leth

Annons