Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Sparrissoppa med potatis och körvel

22 apr, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på sparrissoppa med potatis och körvel
Columbus Leth
Satsa på sparrissoppa extra allt – extra grön med spenat, extra mättande med potatis och extra god med körvel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Sparrissoppa med potatis och körvel

En vackert ljusgrön soppa som passar perfekt på våren.

Läcker sparrissoppa med potatis och körvel
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

500 g grön sparris
400 g potatis
2 schalottenlökar
1 ½ msk smör till stekning
12 dl grönsaksbuljong
50 g färsk babyspenat
1 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 kruka körvel
1 grovt bröd

Gör så här:

  1. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta, träiga delen. Skär sparrisen i små bitar och spara några till garnering.
  2. Skala och skär potatisen i små tärningar. Hacka löken grovt. Fräs sparris, potatis och schalottenlök i smör i en kastrull i 2 minuter, utan att det får färg. Tillsätt buljong och låt soppan koka i 15–20 minuter tills allt är mjukt.
  3. Skölj spenaten och låt den rinna av. Rör ner den i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Sila eventuellt.
  4. Tillsätt grädde och värm upp soppan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Servering: Häll upp soppan i skålar, toppa med de sparade sparrisbitarna och färsk körvel. Servera med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons