Cruditéer med färskostskräm
12 jul, 2022
AvMorten Shou
Bjud på trädgårdens primörer med en frisk färskostskräm som spetsas med spirulina.
Annons
Cruditéer med färskostskräm
Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 knippen morötter med blast
2 knippen rädisor med blast
2 romansallatshuvuden
Rapsblommor
Färskostskräm:
50 g skalade solroskärnor
Havssalt
Olivolja
100 g naturell färskost
100 g crème fraiche 40%
1 tsk spirulina
Gör så här:
- Ansa alla grönsaker och örter och lägg dem på ett fat.
- Lägg solroskärnorna i en kastrull, täck med vatten och tillsätt 1 tsk salt. Koka tills vattnet kokat bort. Tillsätt olivolja när allt vatten ångat bort.
- Blanda färskost och crème fraiche till en slät kräm. Rör ner kokta solroskärnor, smaka av med salt. Strö lite spirulina på toppen. Servera det gröna med färskostskräm.
Foto: Stine Christiansen
Annons