Currysill med äpple
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvSanna Kekäläinen
AvJulie Hey
Currysill med äpple är ett friskt tillskott på julbordet! Extra god till nubben är den också!
Annons
Currysill med äpple
Kryddig curry möter sött, syrligt äpple.
6 portioner
Annons
Du behöver:
1 förpackning 5-minuterssill à 420 g
¾ dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk curry
1 äpple
Salt och peppar
Till servering:
6 skivor danskt rågbröd
Smör
2 nävar groddar
1 salladslök
2 stjälkar färsk dill
Gör så här:
- Skär sillfiléerna i bitar (spara spadet). Rör ihop crème fraiche, majonnäs, curry och ½–1 msk sillspad.
- Skölj äpplena, skär i tunna klyftor och vänd ner i currysåsen. Smaka av med salt och peppar.
- Servering: Lägg sillfiléerna på smörat rågbröd, lägg äppelklyftor och currysås ovanpå. Garnera med finhackad salladslök, groddar och dillkvistar. Servera omedelbart.
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk
Annons