Dadlar med ädelost och bacon
01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Dadlar med ädelost och bacon är läckra små munsbitar som är både salta och söta!
Annons
Dadlar med ädelost och bacon
Salt, sött och krämigt – mums!
15 stycken
Annons
Du behöver:
15 torkade, kärnfria dadlar
50 g blåmögelost
4 stjälkar färsk timjan
100 g bacon
1 ekologisk apelsin
1 msk honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skär osten i mindre bitar. Repa och grovhacka timjanen.
- Peta in lite ost och timjan i dadlarna. Dela baconskivorna på längden och vira en remsa runt varje dadel. Fäst ev med tandpetare. Baka dadlarna i ugnen ca 15 minuter.
- Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Strö apelsinskalet över dadlarna och droppa över honung inför servering.
Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard
Annons