Daimbollar med marsipan
30 nov, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
I daimbollarna gömmer sig en boll av marsipan och konjak. Lyxigt gott men busenkelt att göra!
Annons
Daimbollar med marsipan
Snabbt fixat och otroligt gott!
Tid: 30 minuter + tid i kylen
20 stycken
Du behöver:
250 g marsipan
2 msk konjak
1 msk florsocker
200 g mjölkchoklad
100 g daimchoklad
Gör så här:
- Knåda ihop marsipan, konjak och florsocker till en jämn massa. Rulla 20 kulor av blandningen och ställ dem i kylen ca 30 minuter.
- Finhacka mjölkchokladen och smält den i en skål över vattenbad. Finhacka daimen med en vass kniv eller i en minihackare. Doppa konjakskulorna i den smälta mjölkchokladen. Lägg bollarna på en bricka klädd med bakplåtspapper och strö över krossad daim. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering. Förvara dem i en lufttät burk i kylen.
Foto: Peter Kam
Annons