Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Daimbollar med marsipan

30 nov, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på daimbollar med marsipan
Peter Kam
I daimbollarna gömmer sig en boll av marsipan och konjak. Lyxigt gott men busenkelt att göra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #2: ChokladbudinoBrand logo
Middag hos Wood #2: Chokladbudino

Daimbollar med marsipan

Snabbt fixat och otroligt gott!

Snabbgjorda daimbollar med marsipan
Peter Kam

Tid: 30 minuter + tid i kylen

20 stycken

Du behöver:

250 g marsipan
2 msk konjak
1 msk florsocker
200 g mjölkchoklad
100 g daimchoklad

Gör så här:

  1. Knåda ihop marsipan, konjak och florsocker till en jämn massa. Rulla 20 kulor av blandningen och ställ dem i kylen ca 30 minuter.
  2. Finhacka mjölkchokladen och smält den i en skål över vattenbad. Finhacka daimen med en vass kniv eller i en minihackare. Doppa konjakskulorna i den smälta mjölkchokladen. Lägg bollarna på en bricka klädd med bakplåtspapper och strö över krossad daim. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering. Förvara dem i en lufttät burk i kylen.

Foto: Peter Kam

Annons