Disaronno Cinnamon Sour – en vinnande god juldrink
I samband med det unika konstsamarbetet mellan Lisa Larsson och den italienska likören Disaronno fick ELLE:s läsare chansen att vinna ett signerat konstprint av den vackra oljemålningen Disaronno Bottle – och samtidigt sätta julens prägel på en Disaronno-drink. Resultatet? Den festliga och smakrika Disaronno Cinnamon Sour.
Det var Camilla Nyberg från Linköping som vann det signerade konstprintet av Lisa Larsson. Hon imponerade med sitt önskemål om att ge klassikern Disaronno Sour en julig twist med kanel – en perfekt smaksättning för högtiden. Denna smakfulla kreation kombinerar Disaronnos fylliga mandelsmak med syrlig citron och en värmande touch av kanel. En ny klassiker för julens festligheter!
Vill du prova Camillas vinnande recept?
Du behöver:
50 ml Disaronno
25 ml färskpressad citronsaft
5 ml kanelsockerlag
Äggvita (valfritt)
Kanelsockerlag:
2 dl socker
2 dl vatten
4 st brutna kanelstänger
Gör så här:
- Kanelsockerlag: Koka upp alla ingredienser på medelhög värme. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter tills sockret har löst sig. Rör om då och då. Ta av från värmen och låt svalna.Ta bort kanelstängerna och sila sockerlagen genom ett kaffefilter ner i en ren glasflaska.
- Drink: Skaka alla ingredienser tillsammans med is. Garnera med torkad apelsin eller en kanelstång.Skål och god jul!