Earl grey-pocherat päron med vaniljkräm
05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Är du sugen på att testa något nytt? Då är den här efterrätten perfekt för dig! Bjud på earl grey-pocherade päron med len vaniljkräm – det är otroligt gott!
Annons
Earl grey-pocherat päron med vaniljkräm
Det ser extra festligt ut att servera ett helt päron till varje gäst.
Annons
6 portioner
Du behöver:
6 mogna päron
1 ½ dl rörsocker eller strösocker
2 earl grey-tepåsar
2 liter vatten
2 kanelstänger
6 stjärnanis
Vaniljkräm:
½ vaniljstång
4 dl crème fraiche
Gör så här:
- Skala päronen men låt stjälken sitta kvar.
- Koka upp socker, tepåsar, vatten, kanel och stjärnanis i en gryta. Låt det sjuda några minuter tills sockret är upplöst, rör under tiden. Lägg ner päronen och låt dem sjuda i lagen tills de är mjuka.
- Använd en tallrik för att hålla nere päronen och hela tiden täckta av lagen. Prova med en sticka efter 15 minuter för att se om de är mjuka. Fortsätt annars en stund till. Tiden beror på storlek och mognadsgrad.
- Ta upp päron, tepåsar, kanelstänger och stjärnanis från grytan. Låt lagen koka ihop tills den är lik sirap i konsistensen.
- Vaniljkräm: Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Rör samman crème fraiche och vaniljfrön i en skål.
- Servering: Fördela krämen i botten av 6 serveringsskålar. Ställ ett päron i varje skål och häll den nerkokta sirapen över päronen. Servera direkt.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons