Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Earl grey-pocherat päron med vaniljkräm

05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Recept på earl grey-pocherat päron med vaniljkräm
Skovdal Nordic
Är du sugen på att testa något nytt? Då är den här efterrätten perfekt för dig! Bjud på earl grey-pocherade päron med len vaniljkräm – det är otroligt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Earl grey-pocherat päron med vaniljkräm

Det ser extra festligt ut att servera ett helt päron till varje gäst.

Earl grey-pocherade päron med vaniljkräm är en spännande dessert med mycket smak
Skovdal Nordic
Annons

6 portioner

Du behöver:

6 mogna päron
1 ½ dl rörsocker eller strösocker
2 earl grey-tepåsar
2 liter vatten
2 kanelstänger
6 stjärnanis

Vaniljkräm:

½ vaniljstång
4 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Skala päronen men låt stjälken sitta kvar.
  2. Koka upp socker, tepåsar, vatten, kanel och stjärnanis i en gryta. Låt det sjuda några minuter tills sockret är upplöst, rör under tiden. Lägg ner päronen och låt dem sjuda i lagen tills de är mjuka.
  3. Använd en tallrik för att hålla nere päronen och hela tiden täckta av lagen. Prova med en sticka efter 15 minuter för att se om de är mjuka. Fortsätt annars en stund till. Tiden beror på storlek och mognadsgrad.
  4. Ta upp päron, tepåsar, kanel­stänger och stjärnanis från grytan. Låt lagen koka ihop tills den är lik sirap i konsistensen.
  5. Vaniljkräm: Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Rör samman crème fraiche och vaniljfrön i en skål.
  6. Servering: Fördela krämen i botten av 6 serveringsskålar. Ställ ett päron i varje skål och häll den nerkokta sirapen över päronen. Servera direkt.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons