Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ett dygn i Champagne

30 nov, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Suzanne och jag har tillbringat lite mer än ett dygn i Reims, en stad i Champagne och besökt champagnehuset Veuve Clicquot. Vi fick bo på deras lyxiga Hôtel du Marc och lära oss mer om champagnetillverkning och hur man matchar champagne med mat. Fantastiskt!

Mer om det, en champagneskola och massa goda recept får du i senare nummer av ELLE mat & vin.

Veuve Clicquot kallas ju också för ”Gula änkan”, på grund av den gula (orange) etiketten och att Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot fick ta över sin mans champagneföretag, blott 27 år gammal. Hon skrev verkligen historia med en massa uppfinningar och moderna idéer, till exempel var hon den första att göra en roséchampagne som är utblandad med ett stilla rött vin – på den tiden färgades roséchampagnen bara med bär.

Annons

Här en projektion av Madame Clicquot nere i vinkällaren – som är enorm!

Champagne på lager.

Annons

 

Vi fick vara med i köket och laga mat och lära oss att Veuve Clicquot har många champagner som passar till mat. Till exempel fick vi smaka deras vintage-rosé till en rätt med hjort och rotsaker – underbart gott!

Och lära oss att man visst kan dekantera champagne!

Annons

Suzanne och Veuve Clicquots brand manager i Sverige, Jennifer Khoury, på det tjusiga Hôtel du Marc…

… där det självklart fanns nödproviant – till och med i badet.

Läs mer om vår fantastiska resa i kommande nummer!

Annons