Desirée Jaks och Ida Bauhn bjuder in till exklusiv four hands dinner på Nour
På tredje våningen av Townhouse Nosh and Chow huserar restaurang Nour, som sedan tre år tillbaka har en stjärna i Guide Michelin. Menyn hämtar inspiration från den subtila gastronomin i Skandinavien och Japan och den 25-26 februari öppnar de dörrarna för en matupplevelse utöver det vanliga. Prisbelönta kockarna Ida Bauhn och Desirée Jaks tar över köket och bjuder in till en exklusiv four hands dinner, en middag skapad av endast två kockar som slår ihop sina kunskaper och erfarenheter för att skapa något unikt.
Sedan ett halvår tillbaka har Ida Bauhn haft rollen som kökschef på Nour och Desirée Jaks, Årets Kock 2023, har även hon en imponerande karriär bakom sig. Ida och Desirée har arbetat tillsammans förut, bland annat på restaurang Agrikultur och i Kocklandslaget, där Ida är lagkapten. Deras samspel i köket hintar om en middag där det bekanta balanseras med det överraskande.
– Under middagen strävar vi efter att behålla serviceupplevelsen som vanligtvis bjuds på Nour men med mat som speglar mig och Ida. Vilket ger en meny med rätter och råvaror som vi har både jobbat med tillsammans och våra egna "signaturrätter”, säger Desirée.
Nours identitet under middagarna kommer att finnas kvar med samma grund och hjärta, däremot får restaurangen en ny kostym för de två kvällarna. Både Desirée och Ida vill visa att vinterns säsong har mycket att erbjuda, det blir en hel del skaldjur och andra råvaror som de har förädlat i säsong. Dryckesmatchningen förblir en hemlighet, men det utlovas en helhetsupplevelse som fångar både smaklökar och sinnen.
– Det viktiga för mig är att vi båda är stolta och nöjda med menyn som speglar både min och Idas matlagning, utan att tappa identiteten och idén av upplevelsen av Nour. Nöjda gäster är självfallet högst upp på listan men hoppas även på att personalen på Nour tycker det är lika spännande och kul, säger Desirée.
De exklusiva middagarna äger rum endast den 25 och 26 februari. Bokningen är öppen på restaurantnour.se.
Foto: Bohman och Sköstrand, Ted Jansson