Extra krämig carbonara – med två sorters ost
08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Med pastavatten och två olika sorters ost blir din carbonara extra krämig. Omöjlig att motstå!
Annons
Extra krämig carbonara
Här blir pastan krämig med hjälp av pastavatten och två olika ostar.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g spagetti
Salt
200 g pancetta
1 msk olivolja, till stekning
150 g parmesan
100 g pecorino
4 ägg
Salt och peppar
2 msk slätbladig persilja
Gör så här:
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet till såsen.
- Skär pancettan i små tärningar och stek dem gyllene i lite olja i en stor het panna. Riv parmesan och pecorinoost, och vispa båda tillsammans med äggen i en skål. Vispa ner ½–1 dl kokande pastavatten i äggmassan, lite i taget.
- Vänd pastan med pancettan i den heta pannan. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under omrörning så att den inte stelnar.
- Späd eventuellt med lite extra pastavatten om rätten blir för torr. Krydda med lite salt och ordentligt med peppar. Strö över lite hackad persilja och servera.
Foto: Betina Hastoft
Annons