Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Extra krämig carbonara – med två sorters ost

08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på extra krämig carbonara
Betina Hastoft
Med pastavatten och två olika sorters ost blir din carbonara extra krämig. Omöjlig att motstå!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Extra krämig carbonara

Här blir pastan krämig med hjälp av pastavatten och två olika ostar.

Gör din carbonara extra krämig med pastvatten och två sorters ost
Betina Hastoft
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g spagetti
Salt
200 g pancetta
1 msk olivolja, till stekning
150 g parmesan
100 g pecorino
4 ägg
Salt och peppar
2 msk slätbladig persilja

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pasta­vattnet till såsen.
  2. Skär pancettan i små tärningar och stek dem gyllene i lite olja i en stor het panna. Riv parmesan och pecorinoost, och vispa båda tillsammans med äggen i en skål. Vispa ner ½–1 dl kokande pastavatten i äggmassan, lite i taget.
  3. Vänd pastan med pancettan i den heta pannan. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under omrörning så att den inte stelnar.
  4. Späd eventuellt med lite extra pastavatten om rätten blir för torr. Krydda med lite salt och ordentligt med peppar. Strö över lite hackad persilja och servera.

Foto: Betina Hastoft

Annons