Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Fänkåls- och dillsnaps

01 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på fänkåls- och dillsnaps
columbus leth
Det är busenkelt att göra sin egen snaps, ha tålamod att låt den stå ett par dagar och dra bara. Testa gärna vår fänkåls- och dillsnaps!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Whiskey SourBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Fänkåls- och dillsnaps

Du kan utesluta kummin om du vill ha en mildare smak på snapsen.

Så gör du din egen fänkåls- och dillsnaps
columbus leth

1 flaska

Tid: 15 minuter + 4–10 dagar att dra

Du behöver:

½ fänkål
1 tsk dillfrön
1 tsk hela korianderfrön
½ tsk kummin
750 ml smakneutral snaps

Gör så här:

  1. Tvätta och skär fänkålen i grova bitar. Krossa dillfrön, korianderfrön och kummin lätt i en mortel. Häll allt i en rengjord burk tillsammans med snapsen.
  2. Låt snapsen dra i 4–10 dagar. Smaka av under tiden tills den har fått önskad smak.
  3. Sila snapsen, häll den i en fin flaska och servera kall.

Foto: Columbus Leth

Annons