Fänkåls- och dillsnaps
01 dec, 2024
Det är busenkelt att göra sin egen snaps, ha tålamod att låt den stå ett par dagar och dra bara. Testa gärna vår fänkåls- och dillsnaps!
Annons
Fänkåls- och dillsnaps
Du kan utesluta kummin om du vill ha en mildare smak på snapsen.
1 flaska
Annons
Tid: 15 minuter + 4–10 dagar att dra
Du behöver:
½ fänkål
1 tsk dillfrön
1 tsk hela korianderfrön
½ tsk kummin
750 ml smakneutral snaps
Gör så här:
- Tvätta och skär fänkålen i grova bitar. Krossa dillfrön, korianderfrön och kummin lätt i en mortel. Häll allt i en rengjord burk tillsammans med snapsen.
- Låt snapsen dra i 4–10 dagar. Smaka av under tiden tills den har fått önskad smak.
- Sila snapsen, häll den i en fin flaska och servera kall.
Foto: Columbus Leth
Annons