Fänkåls- och dillsnaps
01 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Det är busenkelt att göra sin egen snaps, ha tålamod att låt den stå ett par dagar och dra bara. Testa gärna vår fänkåls- och dillsnaps!
Annons
Fänkåls- och dillsnaps
Du kan utesluta kummin om du vill ha en mildare smak på snapsen.
1 flaska
Tid: 15 minuter + 4–10 dagar att dra
Du behöver:
½ fänkål
1 tsk dillfrön
1 tsk hela korianderfrön
½ tsk kummin
750 ml smakneutral snaps
Gör så här:
- Tvätta och skär fänkålen i grova bitar. Krossa dillfrön, korianderfrön och kummin lätt i en mortel. Häll allt i en rengjord burk tillsammans med snapsen.
- Låt snapsen dra i 4–10 dagar. Smaka av under tiden tills den har fått önskad smak.
- Sila snapsen, häll den i en fin flaska och servera kall.
Foto: Columbus Leth
Annons